Energie solara la Rosiorii de Vede

Energie solara la Rosiorii de Vede

        La Roșiorii de Vede sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a unei centrale solare. Amplasată în extravilanul localității, centrala se întinde pe o suprafaţă de 5,6 ha și va avea o putere instalată de 2,84 MW. Investiția se realizează din fonduri nerambursabile în cadrul proiectului „Valorificarea resurselor regenerabile prin crearea unei centrale solare”, cod SMIS 21679, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Axa prioritară 4, Domeniul Major de Intervenţie 4.2., Operaţiunea „Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice prin valorificarea resurselor regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (în unităţi cu putere instalată mai mică sau egală cu 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie”.
        Prin această investiție, ce va aduce bugetului local o economie anuală de aproximativ 1,5 milioane de lei, se va asigura energia electrică necesară funcționării iluminatului public din municipiu, a sediilor instituțiilor administrației publice locale, unităților de învățământ, spitalului și societăților comerciale de sub autoritatea Consiliului Local.
        Lucrările, care se vor încheia până la 30 decembrie 2015, sunt executate de Asocierea SC Alpin Solar SA – SC Filiala de Întreținere și Servicii Energetice „Electrica Serv” SA.
        Valoarea totală a proiectului este de 45.993.959,03 lei.

&

 
Campanie de sterilizare gratuită și responsabilitate civică

COMUNICAT DE PRESĂ
Campanie de sterilizare gratuită și responsabilitate civică

Potrivit Protocolului de colaborare între Primăria Municipiul Roșiorii de Vede, SC Urbis Servconstruct SA și Asociația pentru Protecția Animalelor Hulda, vineri, 24 iulie 2015, între orele 10.00 -17.00, în Municipiul Roșiorii de Vede se desfășoară o nouă campanie de sterilizare și responsabilitate civică, având ca scop reducerea numărului de câini fără stăpân.
Având în vedere legislația în vigoare, prin care sterilizarea este obligatorie iar abandonul câinilor se sancționează, invităm iubitorii de câini de rasă comună la punctul deschis în strada Vadu Vezii, fără număr.
Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0247/466936, 0760801445.

Infratire
 
Ajutoarele de încălzire

Ajutoarele de încălzire


      Ajutoarele de încălzire se acordă în aceleaşi condiţii ca şi-n sezonul rece trecut, în cuantumurile şi funcţie de limitele de venit net lunar pe membru de familie de până la 615 lei, stabilite prin OUG nr. 70/2011 cu modificările şi completările ulterioare.
       Până la această dată

Citeşte mai mult...
 
Distribuirea alimentelor prin programul POAD

Distribuirea alimentelor prin programul POAD


      Implementarea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2014 - este recent reglementată prin HGR nr. 799/17.09.2014.
      Autoritatea contractantă (Ministerul Fondurilor Europene) a asigurat

Citeşte mai mult...
 
FINALIZAREA LUCRĂRILOR DE EXTINDERE ŞI REABILITARE A STAŢIEI DE EPURARE

FINALIZAREA LUCRĂRILOR DE EXTINDERE ŞI REABILITARE A STAŢIEI DE EPURARE

          Joi, 16 octombrie, la Staţia de epurare din strada Zăvoi nr. 11 a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor pentru contractul „Extinderea şi reabilitarea staţiei de epurare în aglomerarea Roşiorii de Vede”.

Citeşte mai mult...
 
Săptămâna mobilităţii europene

Săptămâna mobilităţii europene


       Consiliul Local al Municipiului Roşiorii de Vede, Primăria Municipiului Roşiorii de Vede, Direcţia pentru Cultură, Educaţie, Creaţie şi Sport vă invită la manifestările organizate cu prilejul „Săptămâna mobilităţii europene”, în perioada 16 – 22 septembrie 2014, sub genericul „Străzile noastre, alegerea noastră!”.

Citeşte mai mult...
 
Mesaj

Mesajul
Primarului Municipiului Roşiorii de Vede
cu prilejul Zilei Pompierilor din România


       Aniversarea la 13 Septembrie a Zilei Pompierilor din România, readuce în memorie sacrificiul ostaşilor pompieri care, în anul 1848, au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională în confruntarea din Dealul Spirii. Curajul, profesionalismul, determinarea, demnitatea, promptitudinea şi nu în ultimul rând spiritul de sacrificiu sunt doar câteva dintre calităţile ce conturează profilul pompierilor.
       Sărbătorirea Zilei Pompierilor din România, la împlinirea a 166 de ani de la memorabilul eveniment din Dealul Spirii, constituie un emoţionant moment ce ne oferă prilejul de a ne exprima convingerea că pompierii sunt la înălţimea nobilei îndatoriri ce le revine, cinstind prin faptele lor memoria înaintaşilor.
       Cu ocazia acestui emoţionant eveniment, doresc să le transmit tuturor pompierilor, sincere felicitări, multă sănătate, putere de muncă şi succes pentru îndeplinirea nobilei lor misiuni.
       La mulţi ani!
                                                                                                 Cristian Duică

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 Următor > Sfârşit >>

Pagina 17 din 18
Romanian Bulgarian English German Italian Portuguese Spanish
PRIMARIA MUNICIPIULUI ROSIORII DE VEDE

Municipiul Roșiorii de Vede, str. Dunării nr.58, județul Teleorman, cod poștal: 145100

Telefon: 0247-466250
Fax: 0247-466141

Primar
ec. Valerică Gheorghe Cîrciumaru

Viceprimar
prof. Cristiana Mirela Piper-Savu

Avem 21 vizitatori online

Statistica

mod_vvisit_counterAzi13
mod_vvisit_counterIeri174
mod_vvisit_counterSaptamanal .187
mod_vvisit_counterLunar4356
mod_vvisit_counterTotal287629
Actualizat: 22 Martie 2019

Ne gasiti si pe Facebook

OSense O-Sense

by Xtin Computers