Energie solara la Rosiorii de Vede

Energie solara la Rosiorii de Vede

        La Roșiorii de Vede sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a unei centrale solare. Amplasată în extravilanul localității, centrala se întinde pe o suprafaţă de 5,6 ha și va avea o putere instalată de 2,84 MW. Investiția se realizează din fonduri nerambursabile în cadrul proiectului „Valorificarea resurselor regenerabile prin crearea unei centrale solare”, cod SMIS 21679, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Axa prioritară 4, Domeniul Major de Intervenţie 4.2., Operaţiunea „Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice prin valorificarea resurselor regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (în unităţi cu putere instalată mai mică sau egală cu 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie”.
        Prin această investiție, ce va aduce bugetului local o economie anuală de aproximativ 1,5 milioane de lei, se va asigura energia electrică necesară funcționării iluminatului public din municipiu, a sediilor instituțiilor administrației publice locale, unităților de învățământ, spitalului și societăților comerciale de sub autoritatea Consiliului Local.
        Lucrările, care se vor încheia până la 30 decembrie 2015, sunt executate de Asocierea SC Alpin Solar SA – SC Filiala de Întreținere și Servicii Energetice „Electrica Serv” SA.
        Valoarea totală a proiectului este de 45.993.959,03 lei.

&

 
Romanian Bulgarian English German Italian Portuguese Spanish


Colectare selectiva

Ne gasiti si pe Facebook

OSense O-Sense

by Xtin Computers