Noutăți
previous arrow
next arrow
Slider

Informatii Utile

Centrul de informare EUROPE DIRECT

O nouă generație de peste 420 de centre EUROPE DIRECT își începe activitatea în întreaga UE. Cu un mandat care va dura până la sfârșitul anului 2025, aceste centre vor aduce Uniunea Europeană, politicile și valorile acesteia în toate colțurile Europei.

Noua rețea EUROPE DIRECT va aduce o schimbare concretă pentru cetățenii UE. Centrele vor asigura informarea oportună și obiectivă cu privire la chestiunile europene și vor depune, în același timp, eforturi pentru a interacționa cu cetățenii cu privire la chestiuni legate de starea și de viitorul Uniunii Europene. EUROPE DIRECT vor informa cetățenii despre Uniunea Europeană și vor organiza activități cum ar fi dezbateri locale cu cetățenii, crearea de parteneriate locale, inclusiv cu presa și vor susține instituțiilor europene pentru o mai bună înțelegere a sensibilităților, preocupărilor și opiniei publice din respectivele zone geografice.

https://ec.europa.eu/.../20210504_centre_europe_direct_ro

În România, reţeaua EUROPE DIRECT are 24 de centre, răspândite geografic în toate zonele ţării. Reţeaua este coordonată de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, iar structurile-gazdă ale centrelor sunt selectate periodic în urma unei cereri de propuneri. Ultimul apel s-a desfăşurat în anul 2020, noile centre fiind selectate pentru o perioadă de cinci ani, 2021-2025.

Din luna mai 2021, Centrul de informare EUROPE DIRECT Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală ”Gala Galaction”, structură a Direcţiei pentru Cultură, Educaţie, Creaţie şi Sport Roşiori de Vede, îşi deschide porţile pentru teleormănenii interesaţi de aspecte legate de Uniunea Europeană.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi Consiliul Local al Municipiului Roşiori de Vede.

Suma totală estimată alocată pentru România în 2021 (mai-decembrie) este de 563.208 Euro. Pentru perioada 2022-2025, grantul anual dedicat fiecărui centru EUROPE DIRECT va fi de 30.400 Euro.

Centrul EUROPE DIRECT Teleorman

Str. Dunării nr. 54-56 145100 Teleorman Romania

email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

tel. 0247464552

 


MDRAP a relansat apelul de proiecte aferente

Axei prioritare 2 -„Îmbunătățirea competitivității

întreprinderilor mici și mijlocii”

Autoritatea de Management din cadrul MDRAP a relansat apelul de proiecte aferente Axei prioritare 2 - „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.2. - „Spijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”, din cadrul Programului Operațional (POR) 2014 – 2020.

Proiectele pot fi depuse prin intermediul aplicației electronice MySMIS, începând cu 4 mai, ora 12.00, până la data 4 iunie, ora 12.00. Sunt considerate eligible, societățile care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural.

Primaria Municipiului Rosiorii de Vede